Träning vid foglossning 40/60 min

Träning under graviditeten

Inte att utan HUR du tränar är det väsentliga när du tränar under och efter din graviditet. Vi erbjuder specialutformad personlig träning för dig som är eller har varit gravid, även om du lider av foglossning. Träningen är upplagd utifrån din graviditetsfas, dina individuella behov och det du tycker är kul!

Du får goda råd och tips som avlastar samt stabiliserar ryggen och bäckenlederna, tips på hur du tränar eller anpassar din befintliga träning som du tycker är kul och finner bäckenbottenmuskulaturen! Om det nu är yoga, body pump, pilates, cykling, gym, personlig träning, ridning, dans mm får du hjäp att lägga upp din träning med justeringar samt tilläg av utvalda övningar specifikt för foglossning en blandning av pilates, yoga och floortechnique. Övningar som stärker bäckenbottenmuskulatur erbjuds som komplement i samband med träningen inbakad i rörelserna så att det blir kul! Träningen är uppbyggd utifrån dina individuella behov, önskemål och förutsättningar.

Idag är det välkänt hur bra det är att röra på sig, träna, må bra under och efter en graviditet men hur lätt är det att träna när man knappt kan gå och upplever en smärta olik allt annat? Eller då smärtan äntligen klingat av och du känner dig motiverad att börja träna, tar din vanliga gymklass och får mer ont efteråt? Då är det svårt att bibehålla motivationen och träningsglädjen.

En vältränad muskulatur hjälper till att avlasta rygg och bäckenlederna samt förebygga övriga besvär och skador för kropp och själ men är tyvär ingen garanti för att ej drabbas av foglossning och många fysiskt aktiva mammor som trivs med ett liv fullt av rörelse får hos oss hjälpen de behöver för att bibehålla sin träning. Oavsett om du är sedan tidigare mycket fysisk aktiv eller inte tränat alls får du den bästa träningen och vägledningen för bästa resultat.

Hur gör man?
Frågan är inte om utan HUR man tränar! Vi lär dig förstå vad som fungerar och inte, det gäller även dig som lider av foglossning. Tillsammans lägger vi upp ett metodiskt träningsprogram för att du ska få ut det du vill ha ut av träningen - utan att påfresta bäckenlederna.

Välkommen!