Tennisarmbåge

Tennisarmbåge

Smärta på armbågens utsida beror på en inflammation i muskelfästet som kallas tendinit om det är akut eller tendinopathi om den är mer långvarig. Allmänt säger man tennisarmbåge eftersom det är vanlig att man får just det här problemet när man spelar tennis som ofta repeterar samma rörelser om och om igen men det är mycket vanligare än man tror hos mäniskor som aldrig hållt i ett tennisrack.

Överangsträngning av muskelfästet uppstår vid monotont och ensidigt rörelsemönster samt om man har försvagad muskulatur som annars skulle avlastat armbågen och felbelastningar. Smärtan kan vara intensiv och tillta kraftigt om t.ex. lyfter ett mjölkpaket. Det kan även kännas svårt att sträcka ut armbågen helt.

Det luriga vid tendinopathi i armbågen, liksom vid övriga muskelfästeninflammationer, är att smärtan kan avta nästan helt i vila men uppstå på nytt vid angsträngning och det är därför viktigt med rätt träning. Akupunktur ökar blodcirkulationen i armbågens muskelvävnad vilket leder till en uppsnabbad läkningsprocess. Lämpliga övningar bör utföras parallellt med behandlingen för att uppnå det bästa resultat.

Välkommen!