Trochanterit

Höft/BäckenRygg

Trochanterit som uppstår i samband med idrott som löpning, cykling, långa promenader etc är en vanligare skada i höftregionen än man kanske tror. Vi har behandlat många som länge trott de lidit av kvarstående foglossning när det i själva verket varit Trochanterit som orskat smärtan.

Trochanterit är en inflammation i de stora muskelfästena samt de ytliga slemsäckarna i den övre bakre höftbenet i nivå med trochanterna. Smärtan är lokal men kan också stråla längst lårets utsidor där muskulaturen även kan ömma vid tryck. I sin natur är vår muskulatur längs lårens utsidor mycket strama.

Tiden efter en förlossning är den vanligaste orsaken till skadan att bål-, bäcken- och innerlårmuskulaturen ej hunnit återfå sin styrka och man tidigt lägger löpningen på för hög nivå. För att kompensera kraftbortfallet spänner sig musklerna längs lårens utsidor mer. Fotvalven sjunker en anig och därmed snedbelastas även fotlederna. Höftpartiet tippar åt sidan varje gång man tar ett steg och belastar ett ben i taget, den försvagade muskulaturen på insidan av låren och i bål/bäckenmuskulaturen hjälper inte till att stabilisera och avlasta i samma usträckning. Sammantaget ökar belastningen markant på de stora muskelfästena, ibland så mycket att det resulterar i Trochanterit. Snedbelastning i knä och fotleder, benlängdsskillnad, promenader, löpning över ojämn mark är också bidragande faktorer till Trochanterit.

Vi erbjuder manuella ortopediska behandlingar, manuell/electro-akupunktur, massage, töjning, träning och många goda råd och tips.

För dig som upplever behov av längre behandlingstid rekommenderar vi att du bokar nybesök 70 min.

Välkommen!