Överrörlighet

Överrörlighet

Inflammationer i muskulaturen och/eller i muskelfästena längs höft- och bäckenområdet uppstår vanligtvis i idrottssammanhang och kan ha en rad bakomliggande orsaker. Musklerna som fäster i knäet har sina ursprung i höftregionen vilket medför skador vid snedbelastning i fot/knäleder och överbelastar utsidorna av lår som är mycket strama i sin natur.

Är man överrörlig sedan tidigare och/eller har kvarstående förändringar i bäckenlederna tiden efter förlossning kan en kombination av försvagad muskulatur, snedbelastning och överrörlighet leda till en överansträngning i muskulaturen då kroppen kompenserar för att stabilisera sig.

Molande värk som avtar i vila men återkommer vid träning/ansträngning är några vanliga symptom vid muskelskada i exempelvis piriformis muskeln som sitter i nivå med skinkorna djupt under glutealerna. Ibland kan smärtan även intensifieras och värmeökning uppstå. Fel träningsform, snedbelastning i fotleder och instabilitet i knän och höft är vanliga orsaker till muskelskador.

För dig som upplever behov av längre behandlingstid rekommenderar vi att du bokar nybesök 70 min.

Välkommen!