Muselskador

Muskelskador Höft/Bäcken

Inflammationer i muskulaturen och/eller i muskelfästena i höft- och bäckenområdet uppstår vanligtvis i idrottssammanhang och kan ha en rad bakomliggande orsaker. Musklerna som fäster i knät har sitt ursprung i höftregionen vilket medför skador vid snedbelastning i fot/knäleder och överbelastar utsidorna av lår som är mycket strama i sin natur.

Är man överrörlig sedan eller har kvarstående förändringar i bäckenlederna tiden efter en förlossning kan en kombination av försvagad muskulatur, snedbelastning och överrörlighet leda till en överansträngning i muskulaturen och ökad muskelspänning när kroppen kompenserar för att stabilisera sig. Muskelbuken har kanske inte hunnit dra ihop sig efter förlosnningen, bålmuskulaturen occh insidan av låren behöver stärkas och höfterna stabiliseras innan man kan återgå till sin vanliga träning för att minska skaderisken.

Molande värk som avtar i vila men återkommer vid träning/ansträngning är några vanliga symptom vid muskelskada i exempelvis piriformis muskeln som sitter i nivå med skinkorna djupt under glutealerna. Ibland kan smärtan även förvärras och värmeökning uppstå. Fel träningsform, snedbelastning i fotlederna och instabilitet i knä och höft i kombination med fel sorts träning är vanliga orsaker till muskelskador.

För dig som upplever behov av längre behandlingstid rekommenderar vi att du bokar nybesök 70 min.

Välkommen!